Minder uitval, betere groei van eendags- kuikens

Eendagskuikens zijn kwetsbaar. Zeker tijdens het transport. Een constante lichaamstemperatuur tijdens het vervoer is cruciaal. Met state-of-the-art geconditioneerde voertuigen en gecertificeerde chauffeurs borgt Chickliner dat uw kuikens vervoerd worden onder optimale condities. Zo helpen we u om uitval te verminderen en dragen we bij aan groei in de startfase.

Chickliner beschikt over meer dan 30 geconditioneerde voertuigen voor het transport van eendagskuikens. Van kleine transporters tot trucks met opleggers voor grote zendingen. Daarmee verzorgen we transport van broederijen naar pluimveebedrijven in heel Europa én daarbuiten. 

Contact opnemen

In onze trailers meten we de temperatuur op meerdere plekken, zodat we zeker weten dat alle kuikens op temperatuur blijven tijdens het transport.

Mathilde Clarke - Hazeleger

Optimale controle over temperatuur en hygiëne

Voor elke zending reinigen en ontsmetten we de voertuigen volgens een vaste procedure in onze gecertificeerde wasstraat. We vervoeren uw kuikens zorgvuldig in speciale, geconditioneerde voertuigen. Laminaire ventilatie zorgt ervoor dat iedere laag in het voertuig exact dezelfde, gelijkmatige temperatuur heeft. 

Met een modern klimaatsysteem beheersen we doorlopend de temperatuur, luchtvochtigheid en het CO2-niveau. Daarbij monitoren we de temperatuur van de aanzuiglucht, de retourlucht én de temperatuur in de laadruimte. Een back-upsysteem zorgt ervoor dat zelfs bij een storing de optimale condities voor uw kuikens geborgd zijn. 

De data? Die leggen we van minuut tot minuut vast. De rapportages delen we graag met u. Zo weet u altijd tot in detail hoe uw kuikens vervoerd zijn. Het transport vindt plaats door gecertificeerde pluimveechauffeurs. Ze rijden gecontroleerd en laden en lossen zorgvuldig. Ook zijn ze bekend met alle relevante procedures, bijvoorbeeld voor transport van eendagskuikens naar luchthavens.