Hygiëne

“Reiniging en desinfectering als basis van hygiëne”

Elke dag en elke rit geven we veel aandacht aan hygiëne. Risicobeheersing, daar gaat het om. Door zorgvuldige reiniging en ontsmetting van transportmiddelen voorkomen we besmetting tijdens het transport. Uw waardevolle eendagskuikens en broedeieren verdienen die zorg. We weten als geen ander hoe cruciaal transport is als het gaat om hygiëne in de pluimveeketen.

Daar houden we al rekening mee bij het ontwerpen en bouwen van het transportmaterieel. De laadruimten zijn zo ontworpen en ingericht dat we deze relatief eenvoudig grondig kunnen reinigen. Op elke locatie.

Aan iedere zending van Chickliner ligt een nauwkeurig hygiëne proces ten grondslag. Reiniging en ontsmetting vindt volgens vaste procedures plaats. Na ieder transport worden onze vervoersmiddelen gereinigd en ontsmet in onze eigen gecertificeerde wasstraat.

Hetzelfde geldt voor de kleding van onze chauffeurs. Bij een nieuwe vervoersopdracht krijgen onze chauffeurs brandschone bedrijfskleding aan, alle vervoersdocumenten gaan in een steriele verpakking mee aan boord. Zo gaan we tot het uiterste om besmetting te voorkomen.

Op laad- en loslocaties ontsmetten we indien gewenst de toerit om de kans op besmetting te minimaliseren. Een veilig idee voor onze opdrachtgevers én de betrokken pluimveebedrijven.